Spring naar inhoud

Wellness tuin

Wellness integreren in de tuin

Wellness in eigen tuin. Klinkt onrealiseerbaar? Dat is het niet, zelfs niet voor de kleine achtertuin. De klant is naar ons toegekomen met als wens een onderhoudsvriendelijke wellness tuin mét spa waar ontspanning en beleving centraal moest staan. Daarnaast wilde de klant een overkapping om af te koelen van de spa met een lekker drankje. We hebben dit plan 3D uitgewerkt én uitgevoerd.

Ruimtelijke invulling Ruimtelijke invulling wellness tuin

Ruimte creëren is in deze achtertuin gerealiseerd door hoogteverschillen in te bouwen. Er is daarnaast gebruik gemaakt van een patio inrichting voor een vrije blik. De spa mag immers staan voor genieten, een genot voor het oog is het niet. De twee strakke, ronde bloempotten leiden de aandacht hier vanaf en het hoogteverschil zorgt ervoor dat de ruimte niet afgesloten wordt. Daarnaast wordt er meer licht gecreëerd door de open pergola, de overkapping en de grillige, meerstammige haagbeuk.

De lijnen van de pergola lopen door in de overkapping en vervolgens in de schutting waardoor de zones vloeiend overlopen. De combinatie van grind, keramische tegels en gebakken stenen zorgt voor een vergrotend effect van de ruimte. Daarnaast zijn deze producten kwalitatief hoogwaardig en hebben hierdoor een lange levensduur.

Onderhoudsvriendelijk en natuurlijk

De eigenaren van deze tuin hebben geen groene vingers. We hebben er daarom voor gekozen om het groen subtiel naar voren te laten komen en gebruik te maken van winter groen blijvende beplanting.
Barbecuetafel
De blauwe regen in de pergola zal in het voorjaar de tuin kleuren. De cementvezelplaten geven een natuurlijke uitstraling, net als de rest van de kleuren aanwezig in de tuin. Het exclusieve gevoel van de wellness tuin is tot uiting gebracht door het gebruikte Douglas hout antraciet te schilderen.

Dit hout komt terug in de door ons ontworpen en uitgevoerde barbecue tafel. Net als de rest van de tuin moest deze tafel sfeervol maar ook strak en functioneel zijn. De eigenaren van deze tuin kunnen nu optimaal genieten!

Meer informatie over dit ontwerp? Wij delen onze passie graag!